Actie voor de sluiting van het dolfinarium Brugge – augustus 2021

30-08-2021

Brugge – Bite Back voert elke laatste zondag van de maand actie voor de sluiting van het dolfinarium van Boudewijn Seapark in Brugge. Met actieborden en -banners vragen de actievoerders een einde aan dolfijnen in gevangenschap, een einde aan dolfinaria.

Het was bijna een jaar geleden dat we nog actie voerden voor de dolfijnen. Door de coronamaatregels en het tijdelijk sluiten van het dolfinarium vanwege die maatregels, waren we genoodzaakt onze actieborden tijdelijk op te bergen. Op zondag 29 augustus waren we echter opnieuw paraat, met hernieuwde moed, want deze dolfijnengevangenis moet dicht!

We zagen heel wat oude en nieuwe gezichten tussen de activisten. Jammer genoeg merkten we dat er veel bezoekers waren, waar ongetwijfeld het einde van de zomervakantie iets mee te maken heeft, maar we kregen heel wat positieve reacties. Mensen vertelden ons dat ze spijt hadden van hun bezoek, dat ze zeker onze petitie zouden tekenen en stimuleerden ons voor verder protest!

 

Waarom een einde aan dolfinaria?

Dolfijnen zijn hoogintelligente en empathische dieren die vrij moeten kunnen leven in hun natuurlijke omgeving. Boudewijn Seapark komt niet tegemoet aan de noden van dolfijnen, geen enkel dolfinarium kan dat. De dieren moeten hier met teveel op een veel te kleine oppervlakte samenleven, terwijl ze in het wild kilometers ver kunnen zwemmen op 1 dag. 

8 dieren worden in dit watercircus gehouden. Puck, Roxanne, Indy, Moana, Yotta, Kite, Ori en Linda. Puck is de oudste tuimelaar, zij werd in 1966 in vrijheid geboren in de Caraïben. Ook Linda en Roxanne werden in het wild gevangen. Zij weten hoe het was om tussen hun soortgenoten in de oceaan te zwemmen, duiken en jagen. 

Boudewijn Seapark bestaat bijna 60 jaar en in die tijd zijn hier al 23 dolfijnen gestorven.

 

Doe je mee?

Onze strijd voor een dolfinariumvrij België gaat onverminderd door. Doe je mee? Kom dan de laatste zondag van september ook naar het Boudewijn Seapark in Brugge en voer mee actie voor de dolfijnen.

Ook onze petitie kan nog heel wat handtekeningen gebruiken. Teken jij? En deel zonder mate!

 

Foto’s: Bite Back & Lisa De Moor

Eenmalige donatie


Help jij onze strijd voor een einde aan zeezoogdieren in gevangenschap?