Actie voor de sluiting van het dolfinarium, 30/08

02-09-2020

Afgelopen zondag stonden we, naar goede gewoonte, aan de poorten van het dolfinarium van het Boudewijn Seapark in Brugge. We voerden er actie voor de sluiting van het dolfinarium, omdat dolfinaria niet meer van deze tijd zijn.

Zo’n een 15-tal activisten waren aanwezig en vroegen met actieborden en -banners aandacht voor de dieren in gevangenschap. Ze trotseerden een korte maar krachtige regenbui. Er waren niet veel aanwezigen in het Seapark en onze activisten deelden aan de bezoekers die er wel waren flyers uit met informatie over de zeezoogdieren.

Een einde aan zeezoogdieren in gevangenschap!

Dat is waar we al jaren voor strijden. Omdat dieren niet voor ons entertainment moeten zorgen, omdat ze recht hebben op een leven in vrijheid.

Maar we kunnen de dolfijnen toch niet ‘zomaar’ (terug) vrijlaten? Dat klopt! Maar er zijn heel wat experts op zoek naar oplossingen voor dit probleem. Het natuurlijk gedrag van dolfijnen in gevangenschap wordt zo goed als onmogelijk gemaakt. Ze moeten dus heel wat gedrag opnieuw aanleren. Een prachtig voorbeeld van hoe dit kan gebeuren is het Bali Dolphin Sanctuary, waar we het vorige week over hadden.

Doe je mee?

Onze strijd voor een dolfinariumvrij België gaat onverminderd door. Doe je mee?
Kom dan de laatste zondag van september ook naar het Boudewijn Seapark in Brugge en voer – coronaproof – mee actie voor de dolfijnen.
Ook onze petitie kan nog heel wat handtekeningen gebruiken. Teken jij? En deel zonder mate!

Eenmalige donatie


Steun jij onze strijd voor een dolfinariumvrij België met een donatie?