Actie voor de sluiting van dolfinarium Brugge, juli

04-08-2020

Op zondag 26 juli ging onze eerste actie van 2020 na corona door. Op voorhand werkten we enkele speciale maatregelen uit, om de actie coronaproof te laten verlopen. Maar liefst 40 mensen namen deel aan de actie, en iedereen hield zich uitstekend aan de maatregelen.

Voor de dolfijnenshow leken er niet veel aanwezigen te zijn. Mogelijk doordat een reservatie voor de show noodzakelijk is, en omdat het dolfinarium zich aan de afstandsmaatregels moet houden.

We hadden een aantal goede gesprekken met bezoekers. E én gezin was naar de dolfijnenshow gaan kijken, de vader was gechoqueerd dat de dolfijnen in zo’n kleine omgeving moesten leven. We gaven onze informatieve flyer mee en verwezen door naar de website, waar de petitie getekend worden voor de sluiting van het dolfinarium. Een ander gezin vond het tevens niet kunnen dat de dolfijnen zo opgesloten zitten en zei nooit terug te keren naar het Boudewijn Seapark.

Meer en meer mensen worden bewust van de leefomstandigheden van dolfijnen in gevangenschap, en zien in dat dit niet houdbaar is. Heel wat bezoekers zien met eigen ogen hoe klein en onnatuurlijk de leefomgeving van de dolfijnen is en zien welke kunstjes ze moeten opvoeren voor wat vertier.

Kom jij ook op voor de dolfijnen? Doe dan op zondag 30 augustus mee aan onze actie voor de sluiting van het dolfinarium!

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.