Actie voor de sluiting van dolfinarium Boudewijn Seapark

28-12-2014

Brugge, 28 december 2014 – Nadat we al twee dagen na elkaar de koude getrotseerd hadden om te protesteren tegen het optreden van Scala op de Nocturne Aquashow in het Boudewijn Seapark, was het tijd voor onze maandelijkse demonstratie.

Bite Back vindt het onaanvaardbaar dat intelligente en hypersociale dieren zoals dolfijnen levenslang gevangen worden gehouden in betonnen kerkers, en dit louter voor het amusement van bezoekers. Dolfinaria zijn helemaal geen soort van dierentuinen, maar veel eerder circussen met wilde dieren (die nu verboden zijn in België).

We zullen blijven actie voeren totdat het dolfinarium Boudewijn Seapark sluit. We willen immers geen groter dolfinarium, maar een dolfinariumvrij België. Dolfijnen horen in de vrije natuur, niet onder een betonnen koepel in een chloorbad.

Wil jij komen meedoen ? Dat kan! Op zondag 25 januari staan we opnieuw voor de poorten van het Boudewijn Seapark : https://www.facebook.com/events/1534728350115799/
 
Jij kan ons ook helpen door de petitie voor een dolfinariumvrij België en Nederland te tekenen op www.voorvermaakzonderdieren.org en deze petitie met iedereen te delen.

Sluiting Boudewijn Seapark

Sluiting Boudewijn Seapark

Sluiting Boudewijn Seapark

Sluiting Boudewijn Seapark

Sluiting Boudewijn Seapark

Sluiting Boudewijn Seapark