Actie voor de sluiting van Boudewijn Seapark

22-02-2015

Brugge, 22 februari 2015 – Op zondagmiddag 22 februari voerde Bite Back de maandelijkse actie aan het dolfinarium in Brugge. In het Boudewijn Seapark worden al decennialang dolfijnen opgesloten. De dolfijnen slijten er hun jaren in een glazen en betonnen kooi, rondjes zwemmend in chloorwater. Truukjes doen ze voor vis. Wetende dat dolfijnen in het wild in families leven en meer dan honderd kilometer per dag zwemmen en wetenschappers hen een gelijkaardige of hogere intelligentie toewijzen als mensapen, kan dit alleen maar schrijnend genoemd worden.  

Wilde dieren zijn in België verboden in circussen. Bite Back strijdt dan ook voor de sluiting van dit ‘watercircus’. Dolfinaria zijn niet van deze tijd, mensen hoeven geen dieren op te sluiten om zich te amuseren. Dit maakten we dan ook duidelijk aan alle mensen die het dolfinarium van het Boudewijn Seapark bezochten. 

Voor hen een dagje uit, de dolfijnen krijgen levenslang.

Steeds meer mensen beseffen dit wanneer ze de andere kant van het verhaal eens horen. En sommigen handelen er ook onmiddellijk naar.
Onder een daverend applaus is na het eerste kwartier al een wagen weg gereden: de dame wilde aanvankelijk naar de dolfijnenshow gaan kijken maar na onze info en de flyer wilde ze dat niet meer en maakte prompt rechtsomkeert!

Wil jij komen meedoen ? Dat kan! Op onze facebookpagina vind je steeds wanneer Bite Back actie voert voor de sluiting van Boudewijn Seapark.

Jij kan ons ook helpen door de petitie voor een dolfinariumvrij België en Nederland te tekenen op www.voorvermaakzonderdieren.org en deze petitie met iedereen te delen.

Actie voor de sluiting van Boudewijn Seapark

Actie voor de sluiting van Boudewijn Seapark