Actie voor de dieren op het Antwerpse Operaplein

06-12-2022

Op zondag 4 december 2022 organiseerde dierenrechtenorganisatie Bite Back een actie voor de slachtoffers van de dierindustrie. Tijdens deze actie vroegen we aandacht voor de miljoenen dieren die jaarlijks in België en daarbuiten gedood worden voor voedsel, kledij en andere doeleinden. Gebruikmakend van actieborden laten een tiental activisten de voorbijgangers stilstaan bij het vreselijke lot van deze dieren.

Met deze actie in het kader van onze campagne Stop de Dierindustrie zetten we de dieren centraal: grote foto’s geven een realistisch beeld van de dieren in de vee-industrie. Voorbijgangers blijven er bij stilstaan. Met hun vragen kunnen ze terecht aan de infostand, waar ze meer informatie krijgen over de dieren en veganisme. 

Actie voor de dieren op het Antwerpse Operaplein

“De kerst- en eindejaarsperiode is traditiegetrouw een van de gezelligste van het jaar. We vieren met z’n allen feest in vredevolle omstandigheden. Nu die tijd er weer aan zit te komen, vragen wij vrede voor dieren. Want als je beseft dat er in België per dag 880.000 dieren geslacht worden, is er van vrede maar weinig sprake. Daarom brengen wij het lot van die dieren onder de aandacht” – Jo Dirix, voorzitter Bite Back.

 

Er werd ook veganistisch gebak verkocht aan een democratische prijs. Zo lieten we zien dat je helemaal geen dieren hoeft te gebruiken om lekker te eten. 

 

Bedankt aan alle aanwezige activisten om de kou te trotseren! 

 

Op zaterdag 17 december kun je terecht in Leuven in de Leopold Vanderkelenstraat (naast het Ladeuzeplein) voor onze eindejaars vegan bakesale.

Eenmalige donatie


Help ons de dieren helpen met een donatie: