Actie tegen horrorslachthuis Tielt

29-03-2022

Op zaterdag 26 maart stonden we Animal Rights bij in haar actie tegen slachthuis Debra in Tielt. 5 jaar geleden maakte de organisatie vreselijke undercoverbeelden in dit horrorslachthuis. Uit recente inspectierapporten blijkt dat er ook nu nog dieren mishandeld worden in het slachthuis. Daarnaast worden er ook nog meer varkens geslacht dan in de milieuvergunning is toegelaten, meer dan 200.000 varkens ‘extra’ worden hier gedood.

Meer dan 100 activisten

Op de actie waren meer dan 100 activisten het eens over 1 ding: dit moet stoppen. Slachthuizen zijn niet meer van deze tijd. Niemand wil weten hoe de dieren aan hun einde komen. Varkens worden weggestopt in stallen waar ze geen daglicht te zien krijgen. Waar ze geen modder hebben om hun snuit in te duwen of in te rollen. De dieren worden vanaf dag 1 gebruikt. Zo snel mogelijk, zoveel mogelijk, … alles voor de winst. 

De activisten in Tielt willen dit stoppen. Omdat we weten dat we een gelukkig en gezond leven kunnen leiden zonder mee te doen aan de uitbuiting van dieren.

Sluit alle slachthuizen!

Algemeen coördinator van Bite Back, Sara, gaf het aan in haar speech. “De beelden die 5 jaar geleden in het slachthuis gemaakt werden zijn geen op zich staand feit. Het gebeurt vaker dan we denken. Slachthuizen zijn gemaakt om zoveel mogelijk dieren op zo weinig mogelijk tijd te doden. Dat hier ook maar enige aandacht naar het dier als individu zou gaan, is een illusie. Het is niet mogelijk om van een slachthuis een plaats met enige empathie te maken, want hoe kunnen we over dierenwelzijn of -rechten spreken als een dier de dood wordt ingejaagd zonder dat het dit zelf kiest?”

Tot alle kooien leeg zijn en alle slachthuizen dicht.

Bedankt aan alle activisten die samen met ons vragen voor een betere toekomst voor alle dieren! Bedankt aan Animal Rights voor de uitnodiging en het onder de aandacht blijven brengen van het leed van deze dieren.

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.