Actie Stop de Dierindustrie in Antwerpen

04-07-2022

Op zondag 3 juli organiseerde dierenrechtenorganisatie Bite Back een actie en bakesale op de Antwerpse Meir. Op deze zeer drukke koopzondag vroegen een twintigtal activisten aandacht voor de dieren in de dierindustrie. Ze deden dit met de niet misteverstane boodschappen ‘Weet wie je eet’ en ‘Stop de dierindustrie’. Heel wat kooplustigen verlekkerden zich bij de vegan cupcakes, prachtige taarten en heerlijke cake en koekjes.

 

Stop de Dierindustrie

Zestien activisten stelden zich op in een formatie met actieborden en een banner. Ze kregen heel wat bekijks van voorbijgangers op de ontzettend drukke Meir. De actieborden tonen beelden van dieren in de dierindustrie, de dagelijkse realiteit. De beelden werden versterkt met boodschappen als ‘Someone not something’, ‘Weet wie je eet’, ‘Kies veganisme’ en ‘Waar is mijn moeder’ bij een kalfje uit de zuivelindustrie.  

Miljoenen dieren in erbarmelijke omstandigheden

Het is niet omdat we iets normaal vinden, dat het ook juist is. In Vlaanderen leven miljoenen dieren in de dierindustrie, een leven dat beperkt is zowel in welzijn als in tijd. Dieren kunnen nauwelijks natuurlijk gedrag stellen en worden op de wereld gezet met maar als enige doel: uitgebuit en gedood worden. Aantallen die we ons nauwelijks kunnen voorstellen, de zogenaamde ‘veestapel’ in Vlaanderen telt maar liefst 1,3 miljoen runderen, 5,8 miljoen varkens en 45,6 miljoen vogels (waarvan het grootste deel kippen).

Actie Stop de Dierindustrie Antwerpen

plantaardig gebak

Enkele fantastische vrijwilligers voorzagen zo’n 250 stuks heerlijk gebak zonder ei en zuivel. Voorbijgangers en sympathisanten konden kiezen tussen o.a. cupcakes, chocolate chips cookies, marmer- of vanillecake, mokkataart, suikerwafels, oreotaart, baklava, grote of kleine frangipanetaart (met of zonder aardbei!), … Niet alleen was het genieten van een lekker stukje zoets, we maakten zo ook meer dan duidelijk dat gebak zonder dierenleed minstens even lekker als gebak met ei en zuivel! 

Doe je ook mee?

Op zondag 4 september komen we opnieuw samen om het leed van de dieren in de dierindustrie aan te kaarten. We zullen zo massaal mogelijk ‘Stop de Dierindustrie’ duidelijk maken door een mars in Brussel. Meer informatie vind je hier. Vergeet je niet aanwezig te zetten op het facebook event en nodig gerust al je vrienden uit!

 

Heel erg bedankt aan de activisten voor hun inzet, aan de bakkers voor hun heerlijk gebak en aan degenen die gebak kwamen kopen voor hun steun!

Eenmalige donatie


Vind je het belangrijk dat we kunnen blijven opkomen voor de dieren? Steun onze werking met een gift: