Actie voor nocturnevoorstelling dolfinarium Brugge

30-12-2017

Zaterdagavond hielden 55 activisten van Bite Back een vreedzame actie voor de poorten van het Boudewijn Seapark in Brugge. Om aan te tonen dat het in het verleden al vaker mis is gegaan in het Boudewijn Seapark werden 23 kruisjes vastgehouden, telkens é én kruis met de naam van iedere dolfijn die tot nog toe stierf in het dolfinarium, als slachtoffer van de amusementsindustrie.

Dieren zijn geen gebruiksvoorwerpen, maar levende wezens, die niet dienen tot (leed)vermaak van de mens. Het is niet omdat sommige vormen van vermaak met dieren maatschappelijk aanvaard worden, dat het ethisch aanvaardbaar is om hen daarvoor te gebruiken. De belangen van dieren worden bij dit soort van vermaak vrijwel altijd ondergeschikt geacht aan die van de mens. Dieren in de amusementssector krijgen te kampen met ernstige problemen, zowel fysiek als mentaal.
Elk bezoek aan het dolfinarium houdt deze uitbuiting in stand. We willen het mogelijke publiek hierover informeren.
We zijn dan ook blij dat we regelmatig reacties krijgen van bezoekers zoals deze mevrouw afgelopen actie:

‘Wij hebben deze geweldige actie gezien deze avond. Wij waren naar de indoor speelstad geweest en zagen ze bij het naar buiten rijden. Nooit bij stilgestaan maar wij gaan vanaf nu ook nooit meer naar de speelstad aangezien het waarschijnlijk van dezelfde eigenaar is en ik daar niet bij stilgestaan had.’


We zijn niet tegen het Boudewijn Seapark op zich, maar wel tegen het feit dat er dolfijnen en andere dieren gevangen gehouden worden. Realiteit is wel dat het attractiepark en dolfinarium van é én en dezelfde eigenaar is. Wil je dus niet deel zijn van het probleem, kan je best voor een ander attractiepark kiezen.
Bite Back gaat door met actievoeren tot het dolfinarium dicht gaat en vraagt aan iedereen om zich aan te sluiten bij het protest.

Volgende afspraak op 28 januari om 15.00 uur. 

Klik hier voor meer informatie over onze Voor vermaak zonder dieren campagne.