Actie Boudewijn Seapark

26-04-2015

Brugge, 26 april 2015 – Vandaag voerden een 25-tal vrijwilligers weer actie voor het dolfinarium van het Boudewijn Seapark in Brugge, met zoals elke keer é én bedoeling: deze dolfijnengevangenis te sluiten.

Dolfinaria laten ons kennismaken met de speelse dolfijn, gedwee en blij om ons te vermaken. Maar achter deze uiterlijke schijn gaat een trieste werkelijkheid schuil: eentje van intelligente dieren die onderworpen zijn door middel van voedsel en die lijden onder hun gevangenschap. 

Steeds weer zien we nieuwe gezichten tijdens de protestacties. En ook onze collega’s van Animaux en P éril waren daar om onze strijd te steunen.

We zullen blijven actie voeren totdat het dolfinarium Boudewijn Seapark sluit. We willen immers geen groter dolfinarium, maar een dolfinariumvrij België. Dolfijnen horen in de vrije natuur, niet onder een betonnen koepel in een chloorbad.

De bezoekers krijgen steeds info van ons, als ze dat willen. Ook gisteren slaagden we er zo in om een dame die met haar kind speciaal van Brussel was gekomen voor een bezoek, rechtsomkeert te laten maken. Na de info die we hen gaven, wilden ze er geen deel meer van uitmaken.

Wil jij het dolfinarium ook dicht?

Jij kan ons ook helpen door de petitie voor een dolfinariumvrij België en Nederland te tekenen op www.voorvermaakzonderdieren.org en deze petitie met iedereen te delen.

Actie Boudewijn Seapark

Actie Boudewijn Seapark