A case for campaigns: making change instead of asking for it

06-09-2019

Op 3 september ontvingen we The Cranky Vegan, Jake Conroy in Ledeberg. Jake is een veteraan in de dierenrechtenbeweging. Hij organiseerde succesvolle campagnes in de VS. Hij stond aan de wieg van de grassroots campagne SHAC USA. Voor zijn betrokkenheid in die uiterst efficiënte en effectieve SHAC campagne werd Jake, samen met zes andere activisten, veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Het verhaal van de SHAC campagne werd onlangs verfilmd in ‘The Animal People’. 

Vandaag helpt Jake activisten over de hele wereld. Hij geeft lezingen over efficiënte vormen van pressure campaigns en hij runt The Cranky Vegan op sociale media (check zeker zijn ‘Are We Winning?’ vlogs). 

In Gent sprak Jake voor een publiek van activisten over zijn ervaringen in de dierenrechtenbeweging en de do’s-and-don’ts van efficiënte campagnes. Volgens Jake focussen organisaties zich vandaag te zeer op gedragsaanpassingen van individuen, nochtans stijgt het aantal gedode dieren elk jaar gestaag. Tijd om bedrijven en de overheid onder druk te zetten! 

Jake is niet alleen een zeer goede spreker en een aimabel persoon, hij is eveneens een grote fan van Bite Back, het was dan ook een plezier om hem opnieuw in België te hebben. We kijken al uit naar de volgende keer! Nieuwe plannen met Jake staan al in de steigers, houd dus zeker onze sociale media in het oog.