600 activisten kleuren Brussel rood tijdens mars tegen slachthuizen

12-06-2016

Brussel, 12 juni 2016 – Vorig weekend demonstreerden 2500 mensen in Parijs, maar ook in een dertigtal andere steden wereldwijd zal er actie gevoerd worden tegen slachthuizen. De Mars voor de Sluiting van alle Slachthuizen kent zijn 5de jaargang dit jaar, voor Brussel is het de tweede editie.

Deze mars heeft als doel de wreedheden die de dieren dagelijks moeten ondergaan in kwekerijen, in slachthuizen en op vissersboten, aan de kaak te stellen. Ze symboliseert ook de hoop op een bewustwording die ons zal leiden naar een wereld waar de mensen dieren niet meer uitbuiten, maar zien als gelijkwaardige bewoners van onze planeet.

Een zeshonderdtal activisten kleurden Brussel rood en maakten hun mening kenbaar via actieborden, kostuums, luide slogans en spandoeken. Op het Muntplein volgde een ingetogen en emotioneel moment tijdens de die-in, waarbij de activisten roerloos op de grond lagen terwijl geluidsfragmenten uit een slachthuis afgespeeld werden.

“Wij eisen de afschaffing van de veehouderij, de visvangst en de slachthuizen omdat de productie van vlees impliceert dat de dieren die men eet gedood worden. Omdat de consumptie van dierlijke producten geen noodzaak is en omdat gevoelige dieren niet mishandeld mogen worden of onnodig gedood. Laten we samen evolueren naar het einde van de uitbuiting van de dieren en laten we een einde maken aan dit nodeloze geweld tegen levende wezens,” aldus Bite Back voorzitter Benjamin Loison.

De Brusselse zender BX1 was aanwezig en maakte onderstaande reportage:

Mars voor de sluiting van alle Slachthuizen 2016

Foto’s: Vincent Bozzolan

Klik hier voor meer foto’s van de Mars voor de Sluiting van alle Slachthuizen 2016