5 heerlijke gerechten voor Wereld Veggie Dag!

01-10-2020

Vandaag is het Wereld Veggie Dag, ideaal om een aantal heerlijke plantaardige gerechten in de kijker te zetten. Want alles wat vegan is, is ook gewoon vegetarisch. Schrap je als vegetariër nog die laatste zuivel, eieren en honing? Dan kun je genieten van de puur plantaardige keuken. Kies voor veganisme en maak een verschil!

Pittige Pompoensoep

Het is oktober, de herfst is weer begonnen. Niets is zo lekker als koken met groenten die in het seizoen zijn. Je proeft dan de echte, pure smaak van groenten die zijn geoogst op het moment dat ze op hun best zijn. Een typische herfstgroente is pompoen. Je kunt er vele kanten mee op: grillen in de oven, verwerken in een salade, als puree of stamppot. Als je op internet zoekt naar recepten met pompoen dan komt soep toch wel het vaakst naar voren. Deze pompoensoep van de VeganChallenge is eenvoudig en snel klaar te maken en ook nog eens heel lekker.


Hete bliksem

Een gerecht waar je ook lekker van opwarmt is natuurlijk een ovenschotel. Wat heel handig is: je kunt een avond van tevoren de ovenschotel voorbereiden en de dag zelf hoef je ‘m alleen nog maar in de oven te doen. Ideaal voor als je weinig tijd hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Maak eens deze plantaardige versie van ‘hete bliksem’ met aardappel, appel, ui en veganistisch gehakt van Veganistisch Koken.

Paddenstoelenrisotto

Misschien maak je wel eens een boswandeling. Als je in deze tijd van het jaar het bos in gaat, heb je grote kans dat je paddenstoelen ziet (en misschien wel kabouters). Niet alle varianten zijn eetbaar, maar van de paddenstoelen die bij de groenteboer of in de supermarkt verkrijgbaar zijn, kun je de lekkerste gerechten maken. Een risotto met paddenstoelen is ontzettend lekker en geeft je dat fijne herfstgevoel.

Ratatouille

Nog zo’n lekker warm gerecht vol groenten is ratatouille. Groenten die zich hier uitstekend voor lenen zijn courgette, aubergine en tomaten. Als je de plakjes rechtopstaand rangschikt in een ovenschaal ziet het er ook nog eens zeer feestelijk uit. Je kunt dit gerecht daarom ook prima serveren tijdens de feestdagen.

Rode kool met quinoa en sesamtofu

Eindigen doen we met een originele maaltijd met die goede ouwe rode kool. Van de buitenkant ziet deze groente er niet heel speciaal uit, maar als je ‘m doorsnijdt ontdek je de meest bijzondere kronkelige vormen. De paarse kleur komt daarbij prachtig uit. Rode kool wordt vaak gekookt en gecombineerd met aardappel. Je kunt er echter ook een Aziatische twist aan geven zoals in dit heerlijke gerecht van Plantaardigheidjes.

Rode kool met quinoa en sesamtofu

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres
Secure and Spam free...