3000ste vertoning iAnimal!

27-09-2018

Met onze virtual reality ervaring iAnimal bereikten we afgelopen weekend 3000 vertoningen!

Bite Back was de eerste in België om met iAnimal aan de slag te gaan. Het concept en de beelden werden ontwikkeld door onze collega’s van Animal Equality. Ze creëerden deze unieke ervaring waarbij je als kijker wordt meegenomen in het leven van een dier in de vleesindustrie. Je kunt de dagelijkse misbruiken in de veeteelt, van de dieren in de industrie, van dichtbij ervaren.

De eerste beelden die we gebruikten waren uit de varkensindustrie en tonen het leven van een varken van bij de geboorte tot haar einde in het slachthuis. Nadien zijn er beelden bijgekomen over het leven van vleeskippen, leghennen en van koeien in de zuivelindustrie.

Waarom werkt iAnimal zo goed?

Virtual reality is nog steeds een gloednieuwe technologie welke mensen graag willen uittesten. Studies tonen aan dat wanneer mensen voor het eerst een nieuwe technologie gebruiken, ze deze ervaring beter onthouden. De impact is ook groter aangezien de kijker letterlijk naast de dieren in de stallen zit, en hen op ooghoogte kan volgen doorheen hun leven in de intensieve veehouderij. Onze outreachers kunnen de kijkers nadien voorzien van de nodige informatie over veganisme en plantaardige alternatieven.

3000 iAnimal vertoningen!

Op onze vegan outreach actie in Antwerpen vertoonden we iAnimal voor de drieduizendste keer. De vrouw die naar de beelden keek was al vegan, maar was blij met de eer. Om het te vieren schonken we haar een zakje met vegan snoep.

Er zijn al verscheidene mensen die aangegeven hebben te stoppen met vlees eten na het kijken, wat ons ervan overtuigt dat we moeten doorgaan met het vertonen van iAnimal. Mensen doen nadenken over wie ze eten en hen tips geven over hoe ze hun eetpatroon kunnen aanpassen. Je kunt ons altijd steunen zodat we nog meer van deze acties kunnen organiseren.