230 kijklustigen bij The End of Meat Antwerpen

28-11-2018

Op dinsdag 27 november screenden we de spraakmakende documentaire The End of Meat in Antwerpen, samen met Leaf.

The End of Meat is coming!

Er was net genoeg plaats in de aula van Campus Zuid van de Karel de Grote Hogeschool om de 230 mensen te laten zitten. Dat maakt dat The End of Meat ondertussen reeds aan zo’n 1250 geïnteresseerden getoond is. Misschien willen we allemaal wel weten hoe een toekomst zonder vlees er uit ziet? The End of Meat stelt kritische vragen over de rol van dieren in de samenleving, onthult de impact van de dierindustrie maar onderzoekt ook nieuwe mogelijkheden.
We vinden het zelf een ontzettend hoopvolle film, een documentaire waarin we een glimp van een mooie toekomst krijgen.
De bezoekers kregen ook de kans om vegan hapjes te proeven, een kookboek in te kijken of te kopen en onze virtual reality ervaring iAnimal mee te maken.

Een greep uit de reacties:

“Hoe de dieren worden behandeld is niet ok é, ze zouden net als ons recht moeten hebben op een lang en goed leven. Ik ben al 5 jaar vegetariër en wil nu ook compleet de overstap maken naar veganist.

“Verhelderend, mijn eetwijze zal veranderen.”

“De film heeft me gesterkt in mijn overtuiging om nooit meer vlees en zuivel te eten.”

“Dieren zijn geen producten maar individuen, ze moeten ook rechten krijgen. Ze zijn meer dan een middel om mensen te voeden…”

“Ik ben nu ook aan het denken om meer richting vegan te gaan. Omdat dit duidelijk veel beter is voor de lieve dieren, het milieu en de toekomst van de aarde.”

“Ik was al langer van plan om het gebruik van vlees te minderen en uiteindelijk te schrappen uit mijn eetpatroon en deze docu heeft me over de streep getrokken.”