World Day for Farmed Animals

02-10-2019

Op woensdag 2 oktober is het Werelddag voor Boerderijdieren. De World Day for Farmed Animals biedt mensen een kans om de talloze levens te herdenken die dagelijks sneuvelen voor onze smaakpapillen. Het is een gelegenheid om mensen te vragen om te stoppen met de aankoop van dierlijke producten, om te stoppen met het gebruiken van dieren. Honderden groepen en individuen over de hele wereld nemen elk jaar deel. 

Jaarlijks worden er 900 miljoen dieren in België en Nederland alleen al geslacht. Wereldwijd worden er zo’n 65 miljard dieren gedood voor de productie van vlees, eieren of zuivel. Daarnaast zijn er talloze dieren die omwille van welzijns- en gezondheidsredenen in fokkerijen afgemaakt worden of dood worden gevonden in de stal. Over deze dieren zijn geen officiële aantallen beschikbaar. Daarbovenop komen ook nog eens honderdduizenden dieren jaarlijks om in stalbranden. 

De consumptie van dierlijke producten dwingt dieren tot een leven van ellende en een vroegtijdige dood. 

Wat kan ik zelf doen? 

2 oktober is slechts é én dag. Om deze dieren op lange termijn te helpen lijsten we hieronder enkele dingen op die je iedere dag kunt doen om jouw steentje bij te dragen. 

Door te kiezen voor een vegan levensstijl en geen deel uit te maken van het lijden wat duizenden dieren aangedaan wordt. Ieder van ons kan invloedrijke beslissingen nemen waarmee je echt levens kunt redden. Neem bijvoorbeeld deel aan Try Vegan of vraag een Vegan Buddy aan.

Word activist bij Bite Back. Je kan op verschillende manieren helpen zoals een outreach, deelnemen aan geweldloze acties en demo’s, door een infostand op te stellen, zelf acties op te zetten, teksten te schrijven, grafisch te ontwerpen of door achter de schermen mee te helpen met onderzoek of administratie. 

Moedig lokale restaurants, supermarkten, scholen en universiteiten aan om veganistische opties aan te bieden. Aangezien een vegan levensstijl in de lift zit en plantaardige voeding alomtegenwoordig wordt, zullen deze instanties ook wel interesse tonen om aan deze behoefte te voldoen. 

Word lid bij Bite Back. Als lid help je Bite Back om in België en Nederland actie te blijven voeren en voor de dieren te blijven opkomen. Je ontvangt tweemaal per jaar een nieuwsbrief met een overzicht van onze lopende campagnes en de successen die we geboekt hebben voor de dieren. Je creëert zo mee een betere wereld voor de dieren.

Teken petities en laat je stem horen. Hoe meer mensen petities tekenen tegen een uitbuitende industrie, hoe meer druk er uitgeoefend kan worden.