10.000 handtekeningen voor een dolfinariumvrij België!

26-10-2022

De petitie die Bite Back lanceerde voor een dolfinariumvrij België, behaalde afgelopen week het vooropgestelde doel van 10.000 handtekeningen. Met deze petitie wil Bite Back o.a. een verbod op het fokken van walvisachtigen, een stop op het gebruik van deze dieren in shows voor vermaak, een overleg over de status en toekomst van het dolfinarium en vooral: een Vlaams verbod op het houden van walvisachtigen.

Binnenkort leveren we de petitie af aan het kabinet van Dierenwelzijn van minister Ben Weyts. 10.000 mensen die een uitdoofbeleid voor het laatste dolfinarium in België willen, dat kan de minister niet naast zich neerleggen.

 

Einde in zicht?

Steeds meer mensen vinden het gebruiken en tentoonstellen van zeezoogdieren voor vermaak ethisch onaanvaardbaar en besluiten daarom niet meer naar het dolfinarium te gaan. Een verbod op het fokken, importeren, exporteren en houden van zeezoogdieren zou de uitfasering van het dolfinarium concreet in zicht brengen.

 

Je kunt de petitie nog tekenen.

Tekende jij de petitie nog niet? Dat kan nog steeds! Tot we de petitie bij de minister afleveren, kun je blijven tekenen.

 

10.000 keer bedankt!